lördag , december 7 2019
Home / Stil / grå och vinröd Grooms klädsel
grå och vinröd Grooms klädsel

grå och vinröd Grooms klädsel

Seersucker är ett material som tillverkas genom att väva en unik typ av lätt bomull på ett sätt att det ger ett ojämnt utseende till kostymerna. Ordet seersucker betyder mjölk och socker eftersom materialet består av ränder som är släta som mjölk och grovt som socker.

Seersucker kostymer bärs först av arbetarna under brittisk kolonialperiod eftersom materialet som används är så mjukt som kunde hålla arbetarna svala i varmt väder. Seersucker-dräkter fördes först i USA och bärs av män som arbetade i fabriker och industrier. Dessa kostymer föredrog endast av arbetare med blå krage och inte av medel- och överklassen. Joseph Haspel skapade den första seersuckerdräkten 1909 med idén att skapa något som kunde bäras av arbetare i varmt och soligt väder. Efter det fick seersucker-dräkter popularitet och bärs oftast av studenter. Men med tillkomsten av luftkonditioneringsapparater blir dessa lätta kostymer mindre populära och därför minskade deras användning kraftigt.

För närvarande får seersuckerdräkter inte mycket kärlek och det beror bara på dess gammaldags rykte. Men att bära sådana kostymer har sina egna funktionella fördelar och dessa inkluderar att det kan hålla individer svala i varma somrar, även dessa kostymer kan tvättas lätt.

Eftersom det använda tyget är så bra och bekvämt är det för dyrt. Och dessa traditionella seersucker-kostymer kan bara tillverkas av få specialiserade arbetare, vilket innebär att det är svårt att få traditionen seersucker-touch idag.